Cala d’Alcúdia

Cala d’Alcúdia är en populär strand som ligger nära staden Alcúdia på Mallorcas nordöstra kust och är känd för att vara en familjevänlig och livlig destination med ett brett utbud av faciliteter och aktiviteter för besökare. Stranden är långsträckt och täckt med fin vit sand.  Vattnet här är ofta lugnt och klart, vilket gör det till en lämplig plats för bad och vattensporter. Stranden sluttar gradvis, vilket gör den lämplig för familjer med barn.

Cala d’Alcúdia har ett brett utbud av faciliteter, inklusive solstolar och parasoller för uthyrning.  Det finns också båtutflykter och dykskolor i närheten. Där finns strandbarer och restauranger längs kusten där besökare kan njuta av mat och dryck med havsutsikt och är omgiven av hotell, butiker och restauranger, vilket gör det till en livlig plats med en mängd olika aktiviteter. I närheten finns också Alcúdias gamla stadskärna och den historiska stadsmuren som är värda ett besök.

Strandens närhet till staden Alcúdia gör den lättillgänglig till fots eller med bil. Det finns parkeringsmöjligheter i närheten.